Historie » Om E.C. Dahls pils
E.C. Dahls Bryggeri ble grunnlagt Trondheim i 1856 av den fargerike forretningsmannen Erich Christian Dahl som var fra byen. Noen år tidligere hadde han kjøpt Sukkerhuset på Kalvskinnet, der det hadde vært sukkerraffineri siden 1754. Sukkerhuset ble bygget om til bryggeri, og den første flasken med bayerøl ble solgt i 1857. Bayerøl var den viktigste ølsorten fram til 1930-årene, da pilsen gradvis overtok som det mest populære ølet.
Dahls Pils har gylden farge og en frisk, fruktpreget aroma, og har en godt balansert maltsmak med innslag av frukter og en forfriskende bittersmak.
Dahls Fatøl har et noe kraftigere smaksbilde enn Dahls Pils, men i likhet med sistnevnte, har den både fruktpreget aroma og smak.
Alkoholprosent: 4,5%
Ingredienser: malt, humle, gjær og vann
Kaloriinnhold: ca 40 kcal pr 100g
Holdbarhet: 9 mnd på glassflaske og boks, 3 mnd på PEN-flaske
Emballasjevarianter: 0,33 l glassflaske, 0,5 l returboks, 1,25 l plastflaske (kun pils), fat og tank (kun pils)
(Kilde: Ringnes hjemmeside)
har i dag utviklet en mengde nye øl-sorter og endringer i emballasje teknikken. Se på bryggeriet sin utmerkede hjemmeside